About steveo5770
Rank 111191
6,232 followers Joined April 2013
Hiya folks, I was born in Germany (father was in the Army). Spent my first year on the planet doing an extensive European tour. (none of

Posts

35

Questions

71

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training
asked in
The Wealthy Affiliate Platform

I recently started using the SiteContent feature and noticed none of the articles are indexed in Google. 1 is a month old and 1 is just over a year old. Anyone else found that

Yes. Of the little amount of articles I have written there recently, only one seems to be indexed

Yes it took a little bit for mine to be indexed but once they started being indexed they have generally been being indexed faster.

Okay thanks. So I'm thinking that I just need to rebuild my authority after a long stretch of not working on my site :)

That is very likely let google get to know you again and trust you

Hi. How do you know if anything you have written in the website have been indexed?

If it's indexed you can search your post URL on Google and it will show up. Make sure you use your browser in Private or Incognito mode.

If you look at your post on the SiteContent platform, there is a little google icon that turns green when it has been indexed.
When I mouse over it, it tells me the post is not yet indexed and the icon is gray.
This is the case for 6 articles now!

Yes that is true, but doing it the way I said is for sure whether you use Site Content or not, which I don't use.

If the page has been published, you will find by the method you described. I just tried it. But, even according to Google Search Console, they are not indexed.

Thank you for answering my question. I have been writing my poats, reviews and articles always on my website all my.. So, that means that I should write on SiteContent? I assume that would be better ten... what do you think?

SiteContent only transfers your content to your website and publishes it there. It is not better or worse. It's personal preference :)

No, not just because your page is published that you will be indexed. You must submit it to Google Console to get indexed or wait for Google to crawl it at some point.

This is so weird. I have been doing this for over a year now and I Have no Idea about this. I can't believe that after such a longo time and I haven't known this. Living and learning, tell me about it. I feel stupid.

Okay, we are going in circles here......lol
But I do appreciate your input :)

You should not feel stupid. There is a lot to learn and will learn if you stay with it :)

Lol alright, just trying to help with my experience.

I have two sites, my primary site I concentrate on this and none are indexed. My secondary site, I write posts when I get a chance and two of four posts are indexed!

I really can't see what I am doing different in either site.

Need more analysis I guess.

I wrote all my article in SiteContent plateform it ranked, sometimes add an additional wording or picture it helps.

Do you use Google Webmaster tools and submit the article for indexing?
Once published you can do that.

Yes, I immediately add them through the google add url function, post on G+ and put a link on my website's Facebook page :)

I have been using siteContent for the past month. Out of 12 articles I wrote so far only 2 were indexed. Perhaps, they were not indexed because the keywords were not good enough? or does it take more time? The two that were indexed took only a week or two. I am not sure.

Okay, I must need to rebuild my authority. I didn't write for almost 1 year so I'll have to be patient like when I first started out :)

yes, good thinking!

Hey Steve,

Content published by site content definitely get indexed, one of mine (actually only one on site) just get indexed today.

Shubhaangi.

Cool. I hope to start seeing some of those. The last 5 articles I've published have not been indexed and it's starting to concern me.

What went wrong Steve or why didn't it reach indexed in google so I don't make the same mistakes With love Elvira

Not sure. I've never had a problem in the past.

I write all of mine in site content and most are indexed.

Thank you.

You’re welcome

See more comments

Sitecontent articles are not indexed?

Sitecontent articles are not indexed?

asked in
The Wealthy Affiliate Platform

I recently started using the SiteContent feature and noticed none of the articles are indexed in Google. 1 is a month old and 1 is just over a year old. Anyone else found that

Yes. Of the little amount of articles I have written there recently, only one seems to be indexed

Yes it took a little bit for mine to be indexed but once they started being indexed they have generally been being indexed faster.

Okay thanks. So I'm thinking that I just need to rebuild my authority after a long stretch of not working on my site :)

That is very likely let google get to know you again and trust you

Hi. How do you know if anything you have written in the website have been indexed?

If it's indexed you can search your post URL on Google and it will show up. Make sure you use your browser in Private or Incognito mode.

If you look at your post on the SiteContent platform, there is a little google icon that turns green when it has been indexed.
When I mouse over it, it tells me the post is not yet indexed and the icon is gray.
This is the case for 6 articles now!

Yes that is true, but doing it the way I said is for sure whether you use Site Content or not, which I don't use.

If the page has been published, you will find by the method you described. I just tried it. But, even according to Google Search Console, they are not indexed.

Thank you for answering my question. I have been writing my poats, reviews and articles always on my website all my.. So, that means that I should write on SiteContent? I assume that would be better ten... what do you think?

SiteContent only transfers your content to your website and publishes it there. It is not better or worse. It's personal preference :)

No, not just because your page is published that you will be indexed. You must submit it to Google Console to get indexed or wait for Google to crawl it at some point.

This is so weird. I have been doing this for over a year now and I Have no Idea about this. I can't believe that after such a longo time and I haven't known this. Living and learning, tell me about it. I feel stupid.

Okay, we are going in circles here......lol
But I do appreciate your input :)

You should not feel stupid. There is a lot to learn and will learn if you stay with it :)

Lol alright, just trying to help with my experience.

I have two sites, my primary site I concentrate on this and none are indexed. My secondary site, I write posts when I get a chance and two of four posts are indexed!

I really can't see what I am doing different in either site.

Need more analysis I guess.

I wrote all my article in SiteContent plateform it ranked, sometimes add an additional wording or picture it helps.

Do you use Google Webmaster tools and submit the article for indexing?
Once published you can do that.

Yes, I immediately add them through the google add url function, post on G+ and put a link on my website's Facebook page :)

I have been using siteContent for the past month. Out of 12 articles I wrote so far only 2 were indexed. Perhaps, they were not indexed because the keywords were not good enough? or does it take more time? The two that were indexed took only a week or two. I am not sure.

Okay, I must need to rebuild my authority. I didn't write for almost 1 year so I'll have to be patient like when I first started out :)

yes, good thinking!

Hey Steve,

Content published by site content definitely get indexed, one of mine (actually only one on site) just get indexed today.

Shubhaangi.

Cool. I hope to start seeing some of those. The last 5 articles I've published have not been indexed and it's starting to concern me.

What went wrong Steve or why didn't it reach indexed in google so I don't make the same mistakes With love Elvira

Not sure. I've never had a problem in the past.

I write all of mine in site content and most are indexed.

Thank you.

You’re welcome

See more comments

asked in
Search Engine Optimization

So, I tested site speed today on a randomly chosen post. The first result had mobile in the red and desktop in the yellow. I clicked analyze again and mobile moved into the yel

Check it again and follow the exact instruction all over

Steve, about the third result. I wonder if this is the same if you do all checking incognito, or at least when you are logged out.

I have this happen on everything that I write or do. For me, I think it is a byproduct of Windows 10, New fast computer. This thing is exactly like a phone, with apps, voice text, etc. This, BTW is a desktop computer. Doesn't matter, if I am on my laptop or phone. All the same. I was going to get the geek squad to help me out.

Hi Steve, Carson wrote it was necessary to check twice, first to have the post in the SiteSpeed cache and the second to check this cashed version.

No idea what happens the third time.

I always check a few times and I am not so lucky as you. Mobile is always red for all randomly checked post.

What to make of these site speed results?

What to make of these site speed results?

asked in
Search Engine Optimization

So, I tested site speed today on a randomly chosen post. The first result had mobile in the red and desktop in the yellow. I clicked analyze again and mobile moved into the yel

Check it again and follow the exact instruction all over

Steve, about the third result. I wonder if this is the same if you do all checking incognito, or at least when you are logged out.

I have this happen on everything that I write or do. For me, I think it is a byproduct of Windows 10, New fast computer. This thing is exactly like a phone, with apps, voice text, etc. This, BTW is a desktop computer. Doesn't matter, if I am on my laptop or phone. All the same. I was going to get the geek squad to help me out.

Hi Steve, Carson wrote it was necessary to check twice, first to have the post in the SiteSpeed cache and the second to check this cashed version.

No idea what happens the third time.

I always check a few times and I am not so lucky as you. Mobile is always red for all randomly checked post.

asked in
Everything Wordpress

My site doesn't work on my end when Site Speed is activated. Support tells me it works on their end. Could some of you test it for me and see if it loads? Thanks a bunch! :)

I'm getting the same error. There can be any number of reason for this, but it's usually a configuration error with one of your wordpress plugins. If it's only happening with Site Speed enabled, try removing the plugin and re-adding it.

Nope. I have another site on the same theme with the same plugins and it works fine. Thanks for trying though.

I tried but nothing is coming up.

Thank you.

Same here, too many redirects!

kev

Thank you.

Getting Error: To many redirects.

Thank you.

same errors here as Leoemery, with both Chrome and Firefox.

carl

Thank you.

Hello I tried too,

Does not work !

To many redirections !

BTW thanks for the follow too !

Greets,

Attila

Thank you.

You're always welcome !

It does not load and I tried in both Chrome and Firefox -

Chrome says - redirected you too many times

And Firefox says - The page isn’t redirecting properly

Thanks Leo

I am getting an error that says page isnt working
-- too many redirects ..

Same here. Thank you.

I will test it

Here is screen shot that I got for you. The site is not working at all.

Same here. Thank you :)

This site did not load for me.

Thank you!

See more comments

Can I ask a favor?

Can I ask a favor?

asked in
Everything Wordpress

My site doesn't work on my end when Site Speed is activated. Support tells me it works on their end. Could some of you test it for me and see if it loads? Thanks a bunch! :)

I'm getting the same error. There can be any number of reason for this, but it's usually a configuration error with one of your wordpress plugins. If it's only happening with Site Speed enabled, try removing the plugin and re-adding it.

Nope. I have another site on the same theme with the same plugins and it works fine. Thanks for trying though.

I tried but nothing is coming up.

Thank you.

Same here, too many redirects!

kev

Thank you.

Getting Error: To many redirects.

Thank you.

same errors here as Leoemery, with both Chrome and Firefox.

carl

Thank you.

Hello I tried too,

Does not work !

To many redirections !

BTW thanks for the follow too !

Greets,

Attila

Thank you.

You're always welcome !

It does not load and I tried in both Chrome and Firefox -

Chrome says - redirected you too many times

And Firefox says - The page isn’t redirecting properly

Thanks Leo

I am getting an error that says page isnt working
-- too many redirects ..

Same here. Thank you.

I will test it

Here is screen shot that I got for you. The site is not working at all.

Same here. Thank you :)