About Barney44
Rank 14080
641 followers Joined July 2018
Barney is not me true name but a nickname I have latched onto for years after my future sister-in-law misread my name on work shirt.

Posts

9

Questions

45

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training
asked in
Getting Started

Redoing website using WP Astra. Attempting to set it up using elementor right off the bat the"site identity" option that is present with other themes is not present when custom

I also use Elementor with Ocean WP. Triblu is correct. If you need more in-depth help check out Darrel Wilson on YouTube. He does a step by step set up on the Astra theme and Elementor. He also has one on Ocean wp. Darrel Wilson goes into so much detail his YouTube videos are 2-3 hours long.
Hope this help.

I use elementor also. Are you looking for the site title and the tagline for the website?

If so it's in WordPress on your left menu click on settings and then click on general and it should be on the top of the page if that's what you're looking for.

In OceanWP (as example) it is there while in Astra it is not there. It maybe because I am using Windows 7 and have found some other things that appear to not function the same.

Barry

Barney, is that the same Elementor as one of the themes available?

Sonny

Elementor is page builder that is useable for many of the WP themes.

Barry

Hey Barry,

In Google searching your question... look what comes up!
(see screen print below)

Hope you find this helpful.

Now why didn’t I think of Google search (must be old-timers disease...LOL)

Interesting articles

Barry

That's new to me I've learned something today accident. I never used Astro so I wouldn't personally know.

I found that I can design everything I need this using no mentor and any odd theme.

Thank you for the info.

Ya' never wanna admit to being old Barry. When this happens to me, I simply call it a brain fart, LOL!

BluFishRebel
Wish I had your confidence in design.

Barry

I've been programming computers since 1986 plus repairing.

You will get there. Also as far as your computer effecting your hosted website no. Not unless there is a issue with your internet or web browser.

It's like this your computer web browser is like a telephone instead of dialing a phone number it dials a website address on server computer at another location. And the computer server hosting your web site does the same and sends the web side code to the web browser on your computer and display it as a web page. The web browser is your telephone to your hosted web site so both computers can talk and let you communicate via text, clicks and etc.

When your editing your web site the web browser does the same thing and the server lets you do so when you login as admin and tell the server it's me with your log in and password. The web browser then tells the host web site server computer I need to edit my site and the server lets you do so using your web browser after verifying it's you and your have permission to do so.

Hope this helps you out some.

God bless

Well, then I join guess I will have to join your club lol

See more comments

Why am I not seeing site identity using wordpress elementor?

Why am I not seeing site identity using wordpress elementor?

asked in
Getting Started

Redoing website using WP Astra. Attempting to set it up using elementor right off the bat the"site identity" option that is present with other themes is not present when custom

I also use Elementor with Ocean WP. Triblu is correct. If you need more in-depth help check out Darrel Wilson on YouTube. He does a step by step set up on the Astra theme and Elementor. He also has one on Ocean wp. Darrel Wilson goes into so much detail his YouTube videos are 2-3 hours long.
Hope this help.

I use elementor also. Are you looking for the site title and the tagline for the website?

If so it's in WordPress on your left menu click on settings and then click on general and it should be on the top of the page if that's what you're looking for.

In OceanWP (as example) it is there while in Astra it is not there. It maybe because I am using Windows 7 and have found some other things that appear to not function the same.

Barry

Barney, is that the same Elementor as one of the themes available?

Sonny

Elementor is page builder that is useable for many of the WP themes.

Barry

Hey Barry,

In Google searching your question... look what comes up!
(see screen print below)

Hope you find this helpful.

Now why didn’t I think of Google search (must be old-timers disease...LOL)

Interesting articles

Barry

That's new to me I've learned something today accident. I never used Astro so I wouldn't personally know.

I found that I can design everything I need this using no mentor and any odd theme.

Thank you for the info.

Ya' never wanna admit to being old Barry. When this happens to me, I simply call it a brain fart, LOL!

BluFishRebel
Wish I had your confidence in design.

Barry

I've been programming computers since 1986 plus repairing.

You will get there. Also as far as your computer effecting your hosted website no. Not unless there is a issue with your internet or web browser.

It's like this your computer web browser is like a telephone instead of dialing a phone number it dials a website address on server computer at another location. And the computer server hosting your web site does the same and sends the web side code to the web browser on your computer and display it as a web page. The web browser is your telephone to your hosted web site so both computers can talk and let you communicate via text, clicks and etc.

When your editing your web site the web browser does the same thing and the server lets you do so when you login as admin and tell the server it's me with your log in and password. The web browser then tells the host web site server computer I need to edit my site and the server lets you do so using your web browser after verifying it's you and your have permission to do so.

Hope this helps you out some.

God bless

Well, then I join guess I will have to join your club lol

See more comments

asked in
Getting Started

Seems that a lot of the new training videos being post only show the ‘start’ icon without an image. This is both on my iPad and iPhone. Is it something creator is n

Hey Barry,

Somehow the scripting on WA has changed for some of use who are uploading training videos, as the thumbnails are failing to be created. No major issue, I'm sure. Just a minor hiccup.

That was sort of what I suspected as it seemed to appear after a WP update I believe. Not a major issue. Just wanted to make sure it was not a "hiccup" on my part that I was not seeing the thumbnails.

Barry

Good to know, Barney... I am interested to see what others are saying so I am going to follow this... :-)

Great question Barry, I started doing training videos and my first couple had images and then just the icon. Not done anything different so maybe its a blip or something has changed.

The videos are displayed using HTML5 code, they are just likely missing the "poster" attribute which is required to show a thumbnail. This is not an error on the video creators part though, it's just likely a glitch in the system.

Funnily enough I was just working on a site that had the exact same issue lol.

Dale, are you saying it a glitch in the WA system or some where else. Stange this has just started occurring in the last week. I believe after a new update to WordPress.

Barry

It depends where you're seeing the error. If the error is occurring with training videos inside of WA, then yes the glitch will lie with WA. Well, it's not a glitch as such - it's just that the optional "poster" attribute (which specifies a URL for a thumbnail to display until video is played) hasn't been added. Either that, or that the thumbnail they're linking to doesn't exist on the server.

If you're seeing the error on your website then it's likely a problem with WordPress or a plugin you're running.

Seeing it on WA. For my future information where is the “poster” attribute found and added?

On videos at WA you cannot personally add the poster attribute as it's (normally) done automatically - and requires access to the code.

On your own website however, if you wish to add a video you can do so using the HTML video tag, which works similar to a HTML image tag (and you would add this through the "text" editor of your WordPress post or page).

I'm not sure if HTML will display here in my comment, but anyway here's an example of a HTML video tag without the poster attribute:

<video width="320" height="240">

</video>

And here's one with the poster attribute added:

<video width="320" height="240" poster="thumbnail.jpg">

</video>

As you can see, the second basically instructs the page to display an image called "thumbnail.jpg" until the user presses the play button :)

Hope that helps :)

Thanks Dale great information. Will file for my future reference.

You are greatly appreciated for your knowledge plus friendly help.

Barry

You're welcome Barry, have a good day :)

Same here on my PC.

See more comments

Why are new videos only showing the start icon?

Why are new videos only showing the start icon?

asked in
Getting Started

Seems that a lot of the new training videos being post only show the ‘start’ icon without an image. This is both on my iPad and iPhone. Is it something creator is n

Hey Barry,

Somehow the scripting on WA has changed for some of use who are uploading training videos, as the thumbnails are failing to be created. No major issue, I'm sure. Just a minor hiccup.

That was sort of what I suspected as it seemed to appear after a WP update I believe. Not a major issue. Just wanted to make sure it was not a "hiccup" on my part that I was not seeing the thumbnails.

Barry

Good to know, Barney... I am interested to see what others are saying so I am going to follow this... :-)

Great question Barry, I started doing training videos and my first couple had images and then just the icon. Not done anything different so maybe its a blip or something has changed.

The videos are displayed using HTML5 code, they are just likely missing the "poster" attribute which is required to show a thumbnail. This is not an error on the video creators part though, it's just likely a glitch in the system.

Funnily enough I was just working on a site that had the exact same issue lol.

Dale, are you saying it a glitch in the WA system or some where else. Stange this has just started occurring in the last week. I believe after a new update to WordPress.

Barry

It depends where you're seeing the error. If the error is occurring with training videos inside of WA, then yes the glitch will lie with WA. Well, it's not a glitch as such - it's just that the optional "poster" attribute (which specifies a URL for a thumbnail to display until video is played) hasn't been added. Either that, or that the thumbnail they're linking to doesn't exist on the server.

If you're seeing the error on your website then it's likely a problem with WordPress or a plugin you're running.

Seeing it on WA. For my future information where is the “poster” attribute found and added?

On videos at WA you cannot personally add the poster attribute as it's (normally) done automatically - and requires access to the code.

On your own website however, if you wish to add a video you can do so using the HTML video tag, which works similar to a HTML image tag (and you would add this through the "text" editor of your WordPress post or page).

I'm not sure if HTML will display here in my comment, but anyway here's an example of a HTML video tag without the poster attribute:

<video width="320" height="240">

</video>

And here's one with the poster attribute added:

<video width="320" height="240" poster="thumbnail.jpg">

</video>

As you can see, the second basically instructs the page to display an image called "thumbnail.jpg" until the user presses the play button :)

Hope that helps :)

Thanks Dale great information. Will file for my future reference.

You are greatly appreciated for your knowledge plus friendly help.

Barry

You're welcome Barry, have a good day :)

Same here on my PC.

See more comments

asked in
Getting Started

For some reason when I click on menu category posts to don't appear. They are in the recent post on the sidebar.

Have been working on new revised - re-themed - reconstr

Hi Barry. I think I know what you mean but I am not sure how to solve it. I am sure someone much wiser will come along and provide an answer to your problem.
Don't worry about feeling dumb, there is a lot to learn in building your own website and it takes time to figure it all out... You will do fine as long as you keep working at it.
Ray

I'm not sure I know what you're trying to ask. Can you clarify?

I must have taken dumb pills this morning instead of the smart ones. Did not have the posts assigned to categories in the menu.

Thanks
P.S. Will collect entertainment tax from all for the side splitting laughs that will come forth at my expense...LOL

Barry

LOL, that'll do it.

What's the tax rate? ;)

Specially for you will forego the tax since you have paid ahead with help from time to time.

Barry

Don't worry, Barry, we've all made mistakes worthy of laughter. But we all live in glass houses, so throw stones at our peril :-)

No one is laughing Barry, honest. There isn't a person on here who hasn't done exactly the same thing in the past. This is how we learn... make a boo-boo and then figure it out.

Don't know 'bout you, but I learn best from my mistakes.

Dead right, Trish. The road to success is paved with failures and mistakes.

See more comments

What am I missing posts do not open under menu category?

What am I missing posts do not open under menu category?

asked in
Getting Started

For some reason when I click on menu category posts to don't appear. They are in the recent post on the sidebar.

Have been working on new revised - re-themed - reconstr

Hi Barry. I think I know what you mean but I am not sure how to solve it. I am sure someone much wiser will come along and provide an answer to your problem.
Don't worry about feeling dumb, there is a lot to learn in building your own website and it takes time to figure it all out... You will do fine as long as you keep working at it.
Ray

I'm not sure I know what you're trying to ask. Can you clarify?

I must have taken dumb pills this morning instead of the smart ones. Did not have the posts assigned to categories in the menu.

Thanks
P.S. Will collect entertainment tax from all for the side splitting laughs that will come forth at my expense...LOL

Barry

LOL, that'll do it.

What's the tax rate? ;)

Specially for you will forego the tax since you have paid ahead with help from time to time.

Barry

Don't worry, Barry, we've all made mistakes worthy of laughter. But we all live in glass houses, so throw stones at our peril :-)

No one is laughing Barry, honest. There isn't a person on here who hasn't done exactly the same thing in the past. This is how we learn... make a boo-boo and then figure it out.

Don't know 'bout you, but I learn best from my mistakes.

Dead right, Trish. The road to success is paved with failures and mistakes.

See more comments

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training