About jimcarlsen65
Rank 453
814 followers Joined March 2016
Hi, my name is Jim Carlsen. I am semi-retired, having recently closed my auto repair business, and leased the building to someone else.

Posts

52

Questions

47

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training
asked in
Everything Wordpress
Updated

Can anyone help me figure out why I can no longer upload new media files?

I hope you get it sorted out, my friend!

Hey Jim,

What makes you sure that you can no longer upload new media files?

If you are getting a prompt like the following:
"An error occurred in the upload. Please try again later"
then you could try the following work around: Hope you find this helpful.

Hi Triblu. What makes me think that I can't upload images is because they won;t upload. I click on upload, and nothing happens.

Did you review the training in the link I provided above?

If you are not confident enough to troubleshoot this issue yourself, you can always reach out to SiteSupport: https://my.wealthyaffiliate.com/websites/support

Yes, that video seems to be concerned with moving images already in your media library, onto a post. But my problem is that I can no longer add new media to my library. When I click on "up load images", nothing happens. It has always worked in the past, for almost four years now.

Not so Jim, so if you are this confused, you will need to turn to SiteSupport for help. Link provided in my comment above.

I do appreciate your help. I am involved with site support, but they don't seem to be understanding the problem. They sent me a link for transferring images from my media library to a post. And I am trying to explain that I have no problem with that. My problem is that I can't upload new images to my library, so that I can transfer them to my posts. You see, when you go to add a media image to a post (I'm know that you know this already, but bear with me please) so when you go to add an image to a post, you of course click on "add media". And it brings up a page that gives you the choice of adding from your media library, or uploading new images TO the library. So then you click on "upload files", (in the upper left) and then you click on "select files" in the center of the page. But that's when nothing happens. I cannot add new images to my media library. I'll see if I can get site support to understand this and maybe get it fixed. For all I know, it could be a computer problem, but I need to find out somehow. Thanks again ma'am.

Then the video above WOULD / COULD help you, I'm sure. Hope you get this resolved to your liking soon.

site support suggested that I try a different browser. I switched to google chrome, from Microsoft edge, and it worked fine. I asked them if they had any idea why edge would suddenly quit working for that one particular function. I do appreciate all your help. thank you again.

i have just tried mine and no problems
are you up to date with your plugins and wordpress
i saw someone else asking about not being able to add images and it was a popup blocker on thier browser
what have you changed recently
good luck sorting it
phil

See more comments

Why can't I add new images and upload new media files?

Why can't I add new images and upload new media files?

asked in
Everything Wordpress
Updated

Can anyone help me figure out why I can no longer upload new media files?

I hope you get it sorted out, my friend!

Hey Jim,

What makes you sure that you can no longer upload new media files?

If you are getting a prompt like the following:
"An error occurred in the upload. Please try again later"
then you could try the following work around: Hope you find this helpful.

Hi Triblu. What makes me think that I can't upload images is because they won;t upload. I click on upload, and nothing happens.

Did you review the training in the link I provided above?

If you are not confident enough to troubleshoot this issue yourself, you can always reach out to SiteSupport: https://my.wealthyaffiliate.com/websites/support

Yes, that video seems to be concerned with moving images already in your media library, onto a post. But my problem is that I can no longer add new media to my library. When I click on "up load images", nothing happens. It has always worked in the past, for almost four years now.

Not so Jim, so if you are this confused, you will need to turn to SiteSupport for help. Link provided in my comment above.

I do appreciate your help. I am involved with site support, but they don't seem to be understanding the problem. They sent me a link for transferring images from my media library to a post. And I am trying to explain that I have no problem with that. My problem is that I can't upload new images to my library, so that I can transfer them to my posts. You see, when you go to add a media image to a post (I'm know that you know this already, but bear with me please) so when you go to add an image to a post, you of course click on "add media". And it brings up a page that gives you the choice of adding from your media library, or uploading new images TO the library. So then you click on "upload files", (in the upper left) and then you click on "select files" in the center of the page. But that's when nothing happens. I cannot add new images to my media library. I'll see if I can get site support to understand this and maybe get it fixed. For all I know, it could be a computer problem, but I need to find out somehow. Thanks again ma'am.

Then the video above WOULD / COULD help you, I'm sure. Hope you get this resolved to your liking soon.

site support suggested that I try a different browser. I switched to google chrome, from Microsoft edge, and it worked fine. I asked them if they had any idea why edge would suddenly quit working for that one particular function. I do appreciate all your help. thank you again.

i have just tried mine and no problems
are you up to date with your plugins and wordpress
i saw someone else asking about not being able to add images and it was a popup blocker on thier browser
what have you changed recently
good luck sorting it
phil

See more comments

asked in
Everything Wordpress
Updated

When I log onto my site, or when anyone goes to the site; before the actual layout of the page shows up, a kind of an "HTML look" displays momentarily. Does anyone know what c

It is pprobably a plug in conflict have you added any plugins lately

Thanks, I'll check my plug-ins and my settings.

I had a similar situation. Here is the answer that I found for it. I am not sure if it would work for you, but it is worth a try. Here it is:

The "HTML Look" happens when the CSS (stylesheet) for that page is not loaded properly. Now, why that happens is a more complex issue. You'll need to do this to troubleshoot that issue:

1. Open Tools | Developer Tools from Chrome menu.
2. Switch to Network tab there
3. Keep that window open, browse as usual. Once you see that phenomenon again, go to that Developer tools window, and see which file was not loaded properly and why.

It could be a DNS issue, or some transparent proxy acting up, or some other problem. My own company's CDN (content delivery network) provider had issues recently, and it manifested itself in a similar way to what you describe here.

If the issue is transient and goes away after a refresh, it could be rather hard to troubleshoot.

Hope this helps.

Thanks, I'll see what I can figure out.

See more comments

I have a question about why my site appears s it does?

I have a question about why my site appears s it does?

asked in
Everything Wordpress
Updated

When I log onto my site, or when anyone goes to the site; before the actual layout of the page shows up, a kind of an "HTML look" displays momentarily. Does anyone know what c

It is pprobably a plug in conflict have you added any plugins lately

Thanks, I'll check my plug-ins and my settings.

I had a similar situation. Here is the answer that I found for it. I am not sure if it would work for you, but it is worth a try. Here it is:

The "HTML Look" happens when the CSS (stylesheet) for that page is not loaded properly. Now, why that happens is a more complex issue. You'll need to do this to troubleshoot that issue:

1. Open Tools | Developer Tools from Chrome menu.
2. Switch to Network tab there
3. Keep that window open, browse as usual. Once you see that phenomenon again, go to that Developer tools window, and see which file was not loaded properly and why.

It could be a DNS issue, or some transparent proxy acting up, or some other problem. My own company's CDN (content delivery network) provider had issues recently, and it manifested itself in a similar way to what you describe here.

If the issue is transient and goes away after a refresh, it could be rather hard to troubleshoot.

Hope this helps.

Thanks, I'll see what I can figure out.

See more comments

asked in
The Wealthy Affiliate Platform
Updated

Is it possible to contact people here at WA who are not in your network? For instance, if you have seen a post in the past, and would like to ask that person a question, is it

Hey Jim,

Hunt them down and follow them.

Whenever I read a great, helpful post (or comment for that matter) by someone I'm not following, I immediately follow 'em.

Trish, that is exactly what I do! And when I do that I try to visit their website. Imagine how much traffic you would get if we all did that!

I guess that's my question, How do you hunt them down? I tried entering their name in the search box, but no results.

Ah ... so you know their REAL name but not their "handle" then. Hmmm ... what was the post or blog about? If you can remember the title even ... that might help us to help you track this person down.

Can you remember a word or keyword in that post that you saw in the past? You can search for them through our search tool here, and find among the results.

Which search tool would I use?

You don't need a search tool. Just type a name or phrase or question into the search for help box above here.

Type their username in the search box

I entered their name but I don't think it's their username. No luck with just their name. Thanks Chris

I wish you luck, Jim. Who are you trying to reach?

See more comments

How can I contact someone not in my network?

How can I contact someone not in my network?

asked in
The Wealthy Affiliate Platform
Updated

Is it possible to contact people here at WA who are not in your network? For instance, if you have seen a post in the past, and would like to ask that person a question, is it

Hey Jim,

Hunt them down and follow them.

Whenever I read a great, helpful post (or comment for that matter) by someone I'm not following, I immediately follow 'em.

Trish, that is exactly what I do! And when I do that I try to visit their website. Imagine how much traffic you would get if we all did that!

I guess that's my question, How do you hunt them down? I tried entering their name in the search box, but no results.

Ah ... so you know their REAL name but not their "handle" then. Hmmm ... what was the post or blog about? If you can remember the title even ... that might help us to help you track this person down.

Can you remember a word or keyword in that post that you saw in the past? You can search for them through our search tool here, and find among the results.

Which search tool would I use?

You don't need a search tool. Just type a name or phrase or question into the search for help box above here.

Type their username in the search box

I entered their name but I don't think it's their username. No luck with just their name. Thanks Chris

I wish you luck, Jim. Who are you trying to reach?

See more comments

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training