My New Menu Name Is Displaying The Old Name in The Browser

Last Update: January 17, 2015

The Problem

Have you changed a menu or page name in word press and the old description is still displayed in the browser after you launch it?

When first putting my site together a couple of months ago, I changed the name of two of my menus. I have just noticed that when I currently launch these menus, they show the original menu name in the browser and not the new/updated name that I changed it to.

In addition, when I checked under Appearance then Menus in word press they were identified, listed and named correctly.

Identify What Needs to Be Done

Is there a way to fix this discrepancy? YES

I wanted to share how to implement this correction in case someone else encounters the same issue.

How to Fix It

If a new menu or page name on your website does not match the name displayed in the browser, it just requires an edit and update of the permalink in word press.

    1. Open word press as you would normally to edit one of your website pages.

    2. Select edit page.

    3. At the top of the page click the edit button to the right of your permalink description. This opens the page description box.

    4. Remove the incorrect name inside the box and type in your correction to reflect the NEW name of your menu or page.

    Note: The words must be all lower case. If the menu/page description is more than one word, be sure to place hyphens between the words. If there is a typo on this description the page may not launch correctly and you will get an error.

    5. Click the OK box to the right.

    6. Click the update box on the right hand side of your word press screen to update the change to your website.

You’re done!

Just be sure to view your website when completed to make sure the changes took place okay and that the page launches correctly.

That’s all there is to it!

Join the Discussion
Write something…
Recent messages
MarvH Premium
Hi Andy, My menu is in the footer and I want to change the title.It shows the old title. I don't understand what page I am editing as it is on all pages.
Reply
AndyJ Premium
Can you give me a link to the website Marv?
Reply
MarvH Premium
The link is http://dogproblemsareover.com Thanks
I wanted to change the word legal to something else if a word has to be there. It is the footer.
Reply
AndyJ Premium
Hi Marv, I apologize for taking so long on getting back to you.

I am not familiar with the theme you are using and not able to advise you on a fix.

I would encourage you to ask the community by putting it in the form of a question in the upper right hand corner of your WA Screen. Just click the black tab with the pen to the left of you your profile picture.

Sorry....someone will know how to assist you on this theme.

Good Luck!
Reply
MarvH Premium
Thanks for replying. I tried the question box and it did not go thru.
I guess I will take a break and try it later.
Reply
AndyJ Premium
Did you put a question mark after your question? 1st box
Enter you question information 2nd box
Select your classroom type 3rd box
Click submit question in the lower right corner.

Hope this helps...keep trying Marv! This should work.
Reply
MarvH Premium
Thanks again Andy. I followed your instructions and the question went thru this time.
Reply
AndyJ Premium
Okay Marv, good fortune on a getting you issue solved.
Reply
Tinnakon Premium
Hi Andy this is new for me so I will copy this. Thanks.
Reply
AndyJ Premium
Hey Tinnakon, It's been a while!

Hope you find it useful.
Reply
Larry MaC Premium
Thanks for sharing.
Reply
AndyJ Premium
You bet Larry. Hope someone else benefits from it.
Reply
Loes Premium
Hi Andy, we learn every day new stuff:)
Reply
AndyJ Premium
Loes - Yes, it's amazing. For a non-techie like me....this WA thing is a journey-and-a-half! Brick by brick.

Your input and comments are appreciated.

Thank you!

Andy
Reply
Top