WA Email notifications stopped for unknown reason

Last Update: March 24, 2018

About a week and a half ago I stopped receiving WA e-mail notifications. This was strange as I didn’t initiate a stop action. I then checked my settings on my profile page to see if the option to receive notifications was still checked and it was. I then unchecked it, rechecked it, logged out of WA and logged back in. Checked my e-mail and still no notifications.

NEXT STEP:

Typed in question pertaining to this issue in the WA search box. Noticed that this has happened to several members in the past. Some members stated that the problem resolved on its own. I came across a couple of posts suggesting that you update your white list to include WA. I did this and the problem didn’t resolve. I also came across a post from Kyle pertaining to issues with Hotmail/MSM/Outlook. Here is the post if you want to check it out. My mail provider is Yahoo Mail so it really didn’t pertain to my particular situation. He did suggest to switch to Gmail as a mail provider as there had been no known issues with them.


SWITCHED MAIL PROVIDER:

I took Kyle’s suggestion to switch e-mail provider and created a new Gmail account for my WA login. Changed my e-mail address and password credentials on the WA Platform. I then checked my new email account and found that my notifications started to trickle in.


NEW PROBLEM

The switch was successful but another problem occurred. I went to log in to the WA Platform and was unable to do so with my new e-mail and password. I tried several times but all attempts failed.


WHAT TO DO NEXT

Contacted Site Support and explained my situation. They suggested that I select “forgot my password” on the log in page and reset my password with the new one that I created. Success, it worked!!! I now am receiving my notifications once again and also can log back in to WA.

Just posted this information for anyone who may have a similar situation in the future.

Join the Discussion
Write something…
Recent messages
MMoncur Premium
Great news, glad you got sorted out! Thanks for sharing your experiences and the solutions!
Reply
jtaienao Premium
Thanks Max. Glad I got it sorted out.
Jerome
Reply
StanleyLien Premium
awright!
Reply
jtaienao Premium
Thanks Stanley.
Jerome
Reply
Pernilla Premium
Thank you Jerome for sharing this issue. I actually experienced this issue myself last summer several times. I didn‘t change the mail provider. At the end of August it fortunately stopped occuring. Don‘t know why, just glad it works.

So good that you are fully connected to WA again.
:-)
Reply
jtaienao Premium
It took a little while to figure it out but glad that it works now. I actually glad that I did this as now I only receive WA notifications on this new email account.
Jerome
Reply
Pernilla Premium
Your persistence pays off!
It‘s a great idea to have separate accounts for private and business mails.

Have a good time Jerome,
Pernilla
:-)
Reply
skendrick4 Premium
Amazing persistence! I am happy for you that it worked out.

Sheila
Reply
jtaienao Premium
Thanks for the kind words. It took a little bit of tinkering but finally got is resolved.
Jerome
Reply
Derrence Premium
Thank Jt..... Appreciate your determination to get problem fixed. I have not had any problems with WA emails t
o my Yahoo address
Reply
jtaienao Premium
Thanks Derrence. Hopefully this will work for you should you have a problem in the future.
Jerome
Reply
Top