About ChesterB1
Rank 10071
551 followers Joined April 2022
Hello, everyone my name is Chet Black I formally was in the construction business. I about nine years ago was diagnosed with COPD

Posts

5

Questions

27

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training
asked in
Getting Started

Site kit is Dragging my performance on mobile down in the 30s and 50s on desktop. Deactivate site kit and almost perfect on desktop and in the 70s on mobile. It seems like mayb

Yeah, it can happen, Chet :) I personally don't use Site Kit.

Hi Chet, yes I’ve heard Site Kit can slow down a website. I didn’t get that far personally as it wasn’t compatible with my website theme/ other plugins.
GSC is a better option as others have suggested.
Louise

Thanks, Louise. Yes, I deleted it. My score still isn't like I want it to be, but I need to keep plugging away at it. Thanks for the information,

Have a fantastic weekend !

Chet

You’re very welcome Chet.
You too!
Louise

Hey Abie, yes, I deleted it, but my score is still low; the 80s is better than the 30s or 45s. Not sure how to cure it yet. But we are working on it.

Hope your weekend is fantastic!

Chet

Hey Chet,

Yes, and I've mentioned that recently with another member who queried about this issue.

Rank Math does such an awesome job of replacing sooooo many different plugins once I moved from AIOSEO Pack that unless Rank Math changes soon, I'll be sticking with Rank Math.

SiteKit is a pig on bandwidth and slowed my site's loading times down so badly that ALL of my sites have not been using that plugin for 2 years now and loading time improved a LOT!

Hope you find this helpful.

Hey, Trish, how are you doing? Yes, I have deleted it now; I am getting ready to get plugins for analytics and AdSense. Do you have any advice on that? That's what I liked about the site kit: one-stop does it, LOL, but if it doesn't work, we don't need it. I guess that will be adding three more plugins.

Thanks, Chet

Each to their own preference, Chet.

Personally, I quit trying to serve ads on my site, no matter the plugin used, due to they're bandwidth hogs too.

All indications from "experts" claim that more money is made from text affiliate links then any... but each of us must determine for ourselves which "expert" to rely on.

You don't need SiteMap at all... never did. You need to remember that ever developer out there has "the best " plugin ever. We just need to discover if "it" really is by our own experiences.

Rank Math has been simply amazing for me (it even allows you to connect to your Google Search Console)... which is why I yap so much about it. LOL.

Hope this makes sense.

LOL, that's good yapping. 😃Yes, AdSense is hoggish and, at this point, just messing me up, so I am not so concerned with them other than disconnecting.

I have Rank Math, so that will take care of the analytics. So, instead of plugins, I could log in each time to the console.

I am trying not to get too many plugins anyway, but when I do, I try to stick to WP.

If you have connected your Rank Math to your Google Search Console, Rank Math displays details on your WordPress Dashboard for your ease in referring to that info quicker.

Hi Chet

Your best bet is to use GA4 and GSC instead.

Frank 🤘🎸

Hey Frank, I guess that the ticket site kit sure was handy; I think I also have other problems because I have banners that have shrunk to tiny and say edit snippet. They have been up for a week; this all started yesterday.

And I am so techy.:)

Hi Chet

You’ll get a lot more use out of GSC and GA4, especially if you’re trying to troubleshoot problems.

Try removing one of the banners and then reinstall it. You may need to adjust its size or native resolution, etc.

It’s all a learning experience. 😎

Careful with banner ads. Amazon has deactivated many of theirs, so if you’re an Amazon Associate use their Site Stripe instead.

Frank 🤘🎸

These are not Amazon. They were up and running for a week or so. I thought it was related. Oh well, there is always a surprise waiting around the corner. I hate stumping my toe. LOL

See more comments

Has anyone else had a problem with site kit slowing down the performance on your site? if so what is

Has anyone else had a problem with site kit slowing down the performance on your site? if so what is

asked in
Getting Started

Site kit is Dragging my performance on mobile down in the 30s and 50s on desktop. Deactivate site kit and almost perfect on desktop and in the 70s on mobile. It seems like mayb

Yeah, it can happen, Chet :) I personally don't use Site Kit.

Hi Chet, yes I’ve heard Site Kit can slow down a website. I didn’t get that far personally as it wasn’t compatible with my website theme/ other plugins.
GSC is a better option as others have suggested.
Louise

Thanks, Louise. Yes, I deleted it. My score still isn't like I want it to be, but I need to keep plugging away at it. Thanks for the information,

Have a fantastic weekend !

Chet

You’re very welcome Chet.
You too!
Louise

Hey Abie, yes, I deleted it, but my score is still low; the 80s is better than the 30s or 45s. Not sure how to cure it yet. But we are working on it.

Hope your weekend is fantastic!

Chet

Hey Chet,

Yes, and I've mentioned that recently with another member who queried about this issue.

Rank Math does such an awesome job of replacing sooooo many different plugins once I moved from AIOSEO Pack that unless Rank Math changes soon, I'll be sticking with Rank Math.

SiteKit is a pig on bandwidth and slowed my site's loading times down so badly that ALL of my sites have not been using that plugin for 2 years now and loading time improved a LOT!

Hope you find this helpful.

Hey, Trish, how are you doing? Yes, I have deleted it now; I am getting ready to get plugins for analytics and AdSense. Do you have any advice on that? That's what I liked about the site kit: one-stop does it, LOL, but if it doesn't work, we don't need it. I guess that will be adding three more plugins.

Thanks, Chet

Each to their own preference, Chet.

Personally, I quit trying to serve ads on my site, no matter the plugin used, due to they're bandwidth hogs too.

All indications from "experts" claim that more money is made from text affiliate links then any... but each of us must determine for ourselves which "expert" to rely on.

You don't need SiteMap at all... never did. You need to remember that ever developer out there has "the best " plugin ever. We just need to discover if "it" really is by our own experiences.

Rank Math has been simply amazing for me (it even allows you to connect to your Google Search Console)... which is why I yap so much about it. LOL.

Hope this makes sense.

LOL, that's good yapping. 😃Yes, AdSense is hoggish and, at this point, just messing me up, so I am not so concerned with them other than disconnecting.

I have Rank Math, so that will take care of the analytics. So, instead of plugins, I could log in each time to the console.

I am trying not to get too many plugins anyway, but when I do, I try to stick to WP.

If you have connected your Rank Math to your Google Search Console, Rank Math displays details on your WordPress Dashboard for your ease in referring to that info quicker.

Hi Chet

Your best bet is to use GA4 and GSC instead.

Frank 🤘🎸

Hey Frank, I guess that the ticket site kit sure was handy; I think I also have other problems because I have banners that have shrunk to tiny and say edit snippet. They have been up for a week; this all started yesterday.

And I am so techy.:)

Hi Chet

You’ll get a lot more use out of GSC and GA4, especially if you’re trying to troubleshoot problems.

Try removing one of the banners and then reinstall it. You may need to adjust its size or native resolution, etc.

It’s all a learning experience. 😎

Careful with banner ads. Amazon has deactivated many of theirs, so if you’re an Amazon Associate use their Site Stripe instead.

Frank 🤘🎸

These are not Amazon. They were up and running for a week or so. I thought it was related. Oh well, there is always a surprise waiting around the corner. I hate stumping my toe. LOL

See more comments

asked in
Getting Started

Suddenly, I can't read my emails because Outlook tells me there is a security risk. This started last night all of a sudden, so trying to figure out if it is only me on my end.

Okay, let's See what others say.. thanks

Kyle's solution

Hey Chester,

Is that Outlook online of Outlook software on your computer?

That prompt you shared sounds like Outlook email online.

You may find a resolve by checking with Microsoft's Bing to see what others are doing to resolve this issue. See screen print below...

Hope you find this helpful.

Hey Trish, thanks for the information I got on the phone with HP

He took the link from the mail in question and returned it to me after we installed and reinstalled all the emails.

So I think it will be okay with new mail coming in.

We will see thanks for your help!

Chet



No problem here, Chet. There was another question out this this morning. You might try clearing your cache, or there might be some things going on behind the scene right now! I hope you get a good answer.

Jeff

Hi Chet...

I’m not having that problem.

-Mike

Hi, Chet

I’m not having that problem.

You can try to reconfigure your Outlook email security settings or use GMail.

Frank 🎸

I am trying to do that, but it is not cooperating with my techy self. lol

I use the GMail stand-alone app for Mac & iPhone. You can select one of the available folders, like “social“ to send all your WA emails to.

I don't use outlook. I suggest you not use outlook there are issues with it. I use gmail and it works just fine.

Hey, Brenda, I use both, but my Gmail is not where it is supposed to be either.

Whatever happened affected my whole email page.

I'm sure I will figure it out eventually.

Thanks, Chet

I use something other than Outlook. My MacBook Pro (Apple Silicon) has its mail app, which allows me to combine all my gmails and other emails into one similar to Outlook. I would sometimes use the Gmail Mail Message App too. That works. Outlook sometimes appears buggy. Make sure your apps are up to date. I have it on my MacBook Pro, but I dont use I even though it is part of Office 365 Suite. I know others are having issues with it as well. It is related to WA emails and Outlook having some problems. There is a way to whitelist your email from WA to make it work so it has no security risk.

Hi Chet.
Not for me.

Greetings,
Slavka 👋

Yeah, the ongoing problem with Microsoft. But you can click away as safe i.e. Continue anyway (not recommended)

I use Outlook and Gmail. And they have them all bunched up together instead of separately; now I have to pick WA out of 500 emails. LOL😡

Ah I see, sorry for that.

My Gmail is running smoothly.

O, No 500 email s!!!
Only I can write, GOOD LUCK, Chet!!!

I'm stuck with emails, constantly 😁

Patience.

Greetings,
Slavka 👋

Thanks, Abie...this is a mess...waiting on MS support...sent a screenshot of the warning and link, as requested...

I hope it gets sorted soon; I would run with an outlook Microsoft community discussion. At least it will get seen hopefully 🤞

just posted

See "Issue with Outlook" blog post

Not here vs the Microsoft Outlook community.

See more comments

Is anyone else having trouble reading emails from wa ?

Is anyone else having trouble reading emails from wa ?

asked in
Getting Started

Suddenly, I can't read my emails because Outlook tells me there is a security risk. This started last night all of a sudden, so trying to figure out if it is only me on my end.

Okay, let's See what others say.. thanks

Kyle's solution

Hey Chester,

Is that Outlook online of Outlook software on your computer?

That prompt you shared sounds like Outlook email online.

You may find a resolve by checking with Microsoft's Bing to see what others are doing to resolve this issue. See screen print below...

Hope you find this helpful.

Hey Trish, thanks for the information I got on the phone with HP

He took the link from the mail in question and returned it to me after we installed and reinstalled all the emails.

So I think it will be okay with new mail coming in.

We will see thanks for your help!

Chet



No problem here, Chet. There was another question out this this morning. You might try clearing your cache, or there might be some things going on behind the scene right now! I hope you get a good answer.

Jeff

Hi Chet...

I’m not having that problem.

-Mike

Hi, Chet

I’m not having that problem.

You can try to reconfigure your Outlook email security settings or use GMail.

Frank 🎸

I am trying to do that, but it is not cooperating with my techy self. lol

I use the GMail stand-alone app for Mac & iPhone. You can select one of the available folders, like “social“ to send all your WA emails to.

I don't use outlook. I suggest you not use outlook there are issues with it. I use gmail and it works just fine.

Hey, Brenda, I use both, but my Gmail is not where it is supposed to be either.

Whatever happened affected my whole email page.

I'm sure I will figure it out eventually.

Thanks, Chet

I use something other than Outlook. My MacBook Pro (Apple Silicon) has its mail app, which allows me to combine all my gmails and other emails into one similar to Outlook. I would sometimes use the Gmail Mail Message App too. That works. Outlook sometimes appears buggy. Make sure your apps are up to date. I have it on my MacBook Pro, but I dont use I even though it is part of Office 365 Suite. I know others are having issues with it as well. It is related to WA emails and Outlook having some problems. There is a way to whitelist your email from WA to make it work so it has no security risk.

Hi Chet.
Not for me.

Greetings,
Slavka 👋

Yeah, the ongoing problem with Microsoft. But you can click away as safe i.e. Continue anyway (not recommended)

I use Outlook and Gmail. And they have them all bunched up together instead of separately; now I have to pick WA out of 500 emails. LOL😡

Ah I see, sorry for that.

My Gmail is running smoothly.

O, No 500 email s!!!
Only I can write, GOOD LUCK, Chet!!!

I'm stuck with emails, constantly 😁

Patience.

Greetings,
Slavka 👋

Thanks, Abie...this is a mess...waiting on MS support...sent a screenshot of the warning and link, as requested...

I hope it gets sorted soon; I would run with an outlook Microsoft community discussion. At least it will get seen hopefully 🤞

just posted

See "Issue with Outlook" blog post

Not here vs the Microsoft Outlook community.

See more comments

asked in
Getting Started

Some posts look fine when on the computer, but they lose some content and images on mobile. I am reloading the page, and it might show some content but missing pictures or just

Chet hope you sort it out and move on

Hey Chet,

I only have one other suggestion, beyond Frank's (aka FrankB-1) awesome advice.

Could be an option you've not activated on your theme.

Example: when using GeneratePress Premium, you need to activate Off Canvas Panel to have your navigation menu become mobile-friendly for mobile users only.

Hope you find this helpful.

Hey Trish, thanks for responding. I have to Generate press but not premium. It is a crazy thing because other posts are showing up just fine.

Thanks, Chet

Haha, Thanks, Trish!

Have a Fabulous Weekend! 😎
Frank 🎸

Have you tried Google searching the issue you're experiencing, being sure to include GeneratePress in your query string?

They have an amazing list of helpful content, you might find the help in one of them... maybe?

In checking our your profile, I did NOT find your website listed under your My Links formerly titled Follow Me on, but found no such URL. :-(

Hi, Chet

It could be anything, but here are some possible causes:
A problem with your mobile device
Font size or type
Image size or placement
Your Theme
A plugin causing the problem

Do your posts look ok when previewed in tablet and phone mode in the Block Editor?

Can you reproduce the problem on other mobile devices?

The solution will be a process of elimination, but these thoughts will give you a starting point.

Other WA members may have additional suggestions.

You can check with Site Support, but they only handle problems on the server-side.

Have a great weekend and play lots of guitar! 😎🎶

Rock On!🤘
Frank 🎸

Thanks, Frank. I will check my font size and go from there.

Thanks, and you have a great weekend as well!

Chet

Chester,

This is an issue that requires site support. Here is the link.

https://my.wealthyaffiliate.com/websites/support

See more comments

Why would my content and images show up on my website on the computer but not on mobile?

Why would my content and images show up on my website on the computer but not on mobile?

asked in
Getting Started

Some posts look fine when on the computer, but they lose some content and images on mobile. I am reloading the page, and it might show some content but missing pictures or just

Chet hope you sort it out and move on

Hey Chet,

I only have one other suggestion, beyond Frank's (aka FrankB-1) awesome advice.

Could be an option you've not activated on your theme.

Example: when using GeneratePress Premium, you need to activate Off Canvas Panel to have your navigation menu become mobile-friendly for mobile users only.

Hope you find this helpful.

Hey Trish, thanks for responding. I have to Generate press but not premium. It is a crazy thing because other posts are showing up just fine.

Thanks, Chet

Haha, Thanks, Trish!

Have a Fabulous Weekend! 😎
Frank 🎸

Have you tried Google searching the issue you're experiencing, being sure to include GeneratePress in your query string?

They have an amazing list of helpful content, you might find the help in one of them... maybe?

In checking our your profile, I did NOT find your website listed under your My Links formerly titled Follow Me on, but found no such URL. :-(

Hi, Chet

It could be anything, but here are some possible causes:
A problem with your mobile device
Font size or type
Image size or placement
Your Theme
A plugin causing the problem

Do your posts look ok when previewed in tablet and phone mode in the Block Editor?

Can you reproduce the problem on other mobile devices?

The solution will be a process of elimination, but these thoughts will give you a starting point.

Other WA members may have additional suggestions.

You can check with Site Support, but they only handle problems on the server-side.

Have a great weekend and play lots of guitar! 😎🎶

Rock On!🤘
Frank 🎸

Thanks, Frank. I will check my font size and go from there.

Thanks, and you have a great weekend as well!

Chet

Chester,

This is an issue that requires site support. Here is the link.

https://my.wealthyaffiliate.com/websites/support

See more comments

asked in
Getting Started

Just wondering if I am the only one is not. Every time I edit something it's worse than when I started editing. All the sentences are run together and spell words I have never

It took a while for it to load early this morning, but then a little while later and there on…it worked fine!

-Mike

Hey Mike, I ended up uninstalling and reinstalling. Hopefully, that will do. Seems okay so far.

Chet

I hope that does the trick, Chet!

-Mike

No issues with Grammarly from my end.
I hope you get it resolved.

I have no problems with the Premium Grammarly Go Beta version that is what I have. Do you have the premium version or the free version? I suggest you log out, then log back in, cache your browser clear it up, and it will revert back to itself.

Hey Brenda I have the premium version.

Thanks, support told me to uninstall and reinstall.