So I typed the file type ".xml"(don't forget the dot) at the end of the filename and clicked on Test Sitemap again.

This time it worked!

I clicked on Submit Sitemap with "sitemap-index.xml" showing in the box and I had a sitemap for my website in Google Webmaster Tools.

TO RECAP:

  • If "sitemap" doesn't work in All in One SEO use "sitemap-index"(remember the dash)
  • Have your website setup in Google Webmaster Tools before trying to add the sitemap
  • Put ".xml"(remember the dot) at the end of the filename in Google Webmaster Tools

If you are having a problem with an "http general error 404 - not found" please continue.to the next page.



Join the Discussion
Write something…
Recent messages
brianmc Premium
Pat,
Thanks for the great tutorial. It fixed my problem. :)
Reply
PLH Premium
Your welcome.
Reply
TravH Premium
I got my issue fixed in Google. I check Bing next, but why does Kyle not use the All-in-One SEO plugin for this?

Thanks for this post.
Reply
RaquelT Premium
This works! Thank you! Was already too frustrated...
Reply
PLH Premium
Glad it worked for you
Reply
mechidor Premium Plus
Waow, I was stuck with this problem and you really helped me a lot!
Thank you very very much!!!!
Reply
PLH Premium
You're welcome,
This really frustrated me for awhile too
Pat
Reply
RocketRobin Premium
I had this issues too and you helped me fix it...
I was able to submit a good site map to both Google and Bing..
Thank you
Robin
Reply
PLH Premium
Robin,
You're welcome. It's always rewarding to be able to help.
Pat
Reply
Top