Amazon Affiliate High RPM?

blog cover image
6
1.3K followers

Hi WA family, I just want to quickly share my results with Amazon Associates program. Even though comissions are small, you can achieve pretty high RPM.

Here are results of my new site in the past 30 days. I had only 650 pageviews, and yet managed to earn around $17 from Amazon Associate program.

So, it's RPM close to $30, which I didn't expected to be like this.

In total, 23 Items have been ordered, but only 20 is shipped, so I'll receive more commission.

Even better, almost all of those orders are comeing from only 1 article which is very helpful and where I recommend product to help people solve their "problem".

I hope that in the future more articles will rank like this one, and will also make people trust my site and buy things that I recommend. If RPM will be like this, having only 10,000 pageviews per month will be great and get me around $300, plus AdSense. I think that's a great revenue for such a small site.

Again, Amazon reduced commissions a lot, but people trust them and you'll easily make some money if you send people to Amazon.

What are your experiences with Amazon Associate RPM?

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training

Recent Comments

6

Well done, Petar!

Jeff

Great work on your sales congratulations! Amazon is very trusted and the majority of people will shop there instead of anywhere else. I just wish their commission was better!

...rekao bih divno ,možda je to za tebe i dobro ,svaki dolar svakako dobro dođe , no za mene to bas nije tako ,naime ja nisam zaradio niti centa ,zašto ?Novi sam u tom "biznisu " još imam svašta za naučiti . Imam problema sa raznim prijavama ,npr. WordPress mi svako malo izbacuje onaj prozor za prijavu , već sam se obraćao za support .Kad oni provjere ispada da je sve u redu ,čak su mi poslali snimak moje web stranice...?
Drugo , Amazon me stalno zeza ,registriran sam ,ali kad treba doći na stranicu onda stalno vaš racun je neispravan ,Vasa lozinka ne odgovara e-mailu i takve stvari....
Sljedeće je ,jos nisam uspio napraviti novu stranicu za te proizvode koji se nude u Affiliate ponudi ....Vraćam se na lekcije iz treninga i onda vidim da nemam SEO ,onda shvatim da nisam dobro postavke uradio i tako ....eto problema more , vrijeme leti a ja tapkam u mjestu ....Štovani mentoru , bit ću iskren , riknuo mi je stolni računar i više nije za popravak , tablet baš nije prikladan za ovakav biznis , u stvari meni treba hitno instrukcija korak po korak , kako i sta prvo da uradim da bih eventualno zaradio koji cent . Pokušaj mi ti objasniti kako to ide recimo promoviranje "pridruženi partneri ili kako se već to zove " eto ako postoji nacin step by step e to bi mi pomoglo ....
Veliki pozdrav i hvala
Ivan Benić

Ja sam počeo kao totalni početnik ovdje, ovaj rezultat što sam podijelio je rezultat moje nove web stranice, objavio sam to baš da bi vi drugi vidjeli kako se sa samo malo posjetitelja već nešto može zaraditi. Što vrijeme duže prolazi i budem imao više posjetitelja, zarada će sada brže rasti. Malo je uvijek u početku.

A što se tiče treninga, stvarno ne razumijem kako vam s događaju tolike greške, jeste li sigurni da niste preskakali niti jedan trening i da ste sve pratili korak po korak?

Ponovno kažem, počeo sam kao totalni početnik i sve sam naučio kroz trening ovdje na Wealthy Affiliate-u, jer to je trening korak po korak.

Ja ću vam uvijek pomoći sa nekim stvarima koje vam nisu jasne, ali morate pratiti trening od početka, i ne preskakati lekcije jer se onda totalno zbunite i napravite takve greške tipa SEO, postavke i slično.

Također, ne trebate se trenutno brinuti za Amazon, prije svega trebate postaviti web stranicu i napisati barem 20-30 kvalitetnih SEO članaka, a tek onda razmišljati o monetizaciji web stranice. Jer, bez posjetitelja, ne možete niti zaraditi.

Žao mi je čuti za vaše računalo, da, s tableta je teško sve ovo raditi, tako da ne znam koji bih vam savjet dao, osim da ako nije veliki kvar da probate to što prije popraviti.

Petar

Jasno mi je taj dio da treba raditi na pisanju i to da nemogu očekivati već monetizaciju , za sada moram evo cim završi "tvoje lice zvuči poznato " showu na TV idem pisati o nečemu iz moje domene ....
Što se tiče računala bio je na servisu i rekli su mi da je neki čip u pitanju ali da se ne isplati popravljati jer je to računalo već staro a i 2 G je ništa za Windows 10 ...eto ,drago mi je što tako uletiš tu i tamo , ti barem znaš hrvatski a vidim tu po cathovima ima i iz susjednih država nekoliko Affiliate članova ...budi pozdravljen ....
Ivan Benić

Adsense and Amazon combined are certainly working well for me. Your revenue will grow as you add more content and get more traffic. I've made £107 with Asense this month, and $72 with Amazon.

See more comments

Login
Create Your Free Wealthy Affiliate Account Today!
icon
4-Steps to Success Class
icon
One Profit Ready Website
icon
Market Research & Analysis Tools
icon
Millionaire Mentorship
icon
Core “Business Start Up” Training